Dinosaurene og bibelen

Dinosaurer har alltid vært det mest myteomspunnede dyret mennesker vet om. Vår fascinasjon har banet vei for en hel industri. Vi har i dag leker, filmer, bøker og kosedyr med dinosaurer i fokus, men hvorfor er vi er så fascinert av dem? Er det vitenskapelige oppdagelser som forteller historien om dyrenes mektige størrelse og enorme krefter, eller er det bibelens fortellinger som har spiret vår interesse?

Har dinosaurer virkelig eksistert?

Bevisene på at dinosaurer har vandret på jorden er overveldende. Forskere og arkeologer har funnet skjeletter og fossiler over hele kloden, og en rekke av disse funnene er i dag på utstilling hos museer rundt om i verden. Spørsmålet vi dog ikke er enige om ennå, er når de vandret på jorden. Kreasjonister mener de levde for bare noen tusen år siden, mens evolusjonister på sin side mener det er millioner av år siden. Det vi vet med sikkerhet er at første dinosauroppdagelse ble gjort i 1820 av en britisk doktor ved navn Gideon Mantell. Det var også han som ga dem navnet “Dinosauria” som betyr «forferdelig øgle», for det var det første han tenkte på da han så fossilen. De neste 30 årene fant forskere 12 ulike dinosaurarter på tre kontinenter. I deres søken etter svar tok det naturlig nok ikke lang tid før forskerne begynte å se til bibelen også.

Hva sier bibelen om dinosaurer?

Den første boken i bibelen, Genesis, lærer oss mange ting om hvordan universet og livet oppsto. Genesis forteller oss at Gud skapte alt; universet, stjernene, solen, månen, planter, dyr, og de første to menneskene. Selv om bibelen ikke gir oss noen konkrete tidspunkt, kan man ved å lese alle bøkene danne et tidsperspektiv som strekker seg over ca. 6000 år. Med andre ord, universet og jordkloden vår er bare noen tusen år gammel, ikke millioner av år slik evolusjonister hevder.

Evolusjonistene hevder at dinosaurene er mange millioner år gamle og at de har utviklet seg fra andre dyrearter over millioner av år. De mener blant annet at dinosaurer stammer fra amfibier som først utviklet seg til landgående reptiler, for så å utvikle seg til de mye større større artene som vi vet dinosaurer var. Problemet med dette er at det er ingen bevis. Hadde denne teorien skulle vært riktig ville vi funnet tusenvis av fossiler som viser endringen gjennom millioner av år. Besøker man et museum i dag vil man kunne se hundrevis av fossiler hvor samtlige viser historien til ulike dyr og dinosaurer. Alle disse fossilene viser dinosaur som var 100% dinosaur, ikke 70% dinosaur og 30 øgle. Fossiler som det eksisterer ikke.

Bibelen forteller oss at på den 6.dagen skapte Gud mennesket og alle dyrene. Med andre ord må han ha laget også dinosaurene på denne dag. Når Gud skapt dinosaurene ville han skapt dem ferdig utviklet med de funksjoner han ønsket at de skulle ha, akkurat som han gjorde med alle andre dyr og planter. Dinosaurer som er 100% dinosaur er nøyaktig hva vi ser i alle fossiler vi noen gang har funnet.

Bibelen forteller oss videre at alle mennesker og dyr ble skapt som vegetarianere. Hensikten var aldri at mennesker eller dyr skulle spise kjøtt. Dette har vi også funnet vitenskapelige bevis for. Forskere har bevist at det var en lang rekke dinosaurer som var vegetarianere, og de har ikke funnet bevis for at noen type dinosaurer var kjøttetere. Evolusjonister hevder at T-rex var kjøtteter, men de har aldri kunnet bevise det. Eneste henvisning til kjøttspising i bibelen er i boken Job, der det står at mennesker hadde forrådt Gud ved å spise kjøttet fra et dyr.